اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان مهر دزفول
بزرگنمایی:
اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان مهر دزفول 26 آبان ماه با حضور مجید منادی رییس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ، سید احمد آوایی نماینده شریف مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی ، عتاب اهوازی شهردار دزفول ، سید امین سپهریان معاون هنری سینمایی اداره کل خوزستان ، علیرضا خردمند فرماندار دزفول در دانشگاه جندی شاپور برگزار شد .
رییس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان دزفول در آیین اختتامیه این جشنواره که در سالن آیت الله قاضی دانشگاه جندی شاپور برگزار شد، گفت: برای پانزدهمین بار در جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان در پایتخت مقاومت پذیرای هنرمندان سراسر کشور بودیم که باعث افتخار است.
عبدالحمید صادق جولا افزود: جشنواره تئاتر به هویت فرهنگی و هنری مردم دزفول آمیخته شده و بستری برای هنرمندان جوان است تا در عرصههای بین المللی پرتوان تر حاضر شوند.
وی افزود : امسال جشنواره را به یاد کودکان و نوجوان غزه و پیوند آنها با مقاومت و پایداری دزفول آغاز کردیم تا بگوییم نقش هنر بسیار پررنگ است و هنرمندان نسبت به وقایع بیتفاوت نیستند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد دزفول یاد 68 شهید هنرمند این شهرستان را گرامی داشت و گفت: یکی از اهدافی که در این جشنواره دنبال و محقق شد تقویت تعاملات بین بخشی بین نهادهای فرهنگی دزفول بود تا بتوانیم در راه رونق فعالیتهای فرهنگی و هنری شهرستان پررنگ تر ظاهر شویم.
وی از هنرمندان، هیات داوران، هیات بازبین و همه دست اندرکاران برگزاری این جشنواره قدردانی کرد و افزود: با وجود مشکلات فراوان پای هنر ایستادهایم و امیدواریم برنامههای هنری با قوت ادامه یابند.
باید از تئاتر در فراگیری مهارتهای زندگی استفاده کرد
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: هنر موسیقی، تئاتر و فیلم باید خروجی داشته باشند.
سید احمدآوایی افزود: یکی از مزیتهای این جشنوارهها انتقال تجارب و آگاهی از جاذبههای گردشگری شهرهای میزبان است.
وی ادامه داد: باید از تئاتر در راستای فراگیری مهارتهای زندگی استفاده کرد لذا باید رعایت اخلاق، نوبت و حفظ محیط زیست را از طریق تئاتر به کودکان آموزش دهیم؛ اگر چنین نباشد این جشنوارهها به یک برنامه تشریفاتی تبدیل میشوند.
قائم مقام جشنواره تئاتر کودک و نوجوان دزفول نیز گفت: اگر کودک به خوبی رشد کند در آینده مسیر خودش را درست پیدا میکند؛ یکی از راههایی که میتواند موجب موفقیت کودکان در آینده شود برگزاری چنین جشنوارههایی است.
سروش مداح افزود: این جشنواره 15 سال به صورت مدام برگزار می شود.
جشنواره ملی تئاتر نیازمند حمایت است
قائم مقام جشنواره تئاتر کودک و نوجوان دزفول با اشاره به مشکلات برگزاری این جشنوارهها بیان کرد: تا جایی که در توان بود هزینهها به صورت شخصی پرداخت شده تا جشنواره به بهترین نحو برگزار شود.
وی ادامه داد: 131 اثر شامل 66 اثر در بخش صحنهای، 22 اثر در بخش خیابانی و 44 اثر در بخش نمایشنامه نویسی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که 12 کار، خروجی این آثار بود.
امیر مشهدی عباس یکی از داوران این جشنواره گفت: آثار براساس رقابت آثار موجود در جشنواره بررسی و قضاوت شدند ضمن اینکه تلاش شد زحمت هنرمندان دیده شود که امیدواریم آرای هیات داوران موجب رضایت باشد.
مجید قناد هنرمند برجسته کودک و نوجوان و یکی از داوران پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان مهر دزفول گفت: تلویزیون آنطور که باید در کنار هنرمندان و کودکان نیست و در واقع با هنرمندان قهر کرده است.
در ادامه قناد افزود: متاسفانه تلویزیون با هنرمندان قهر و آنها را از خود دور کرده است.
وی ادامه داد: کار هنرمندان در شرایطی که کودک خردسال دارای جسمی کودک و ذهنی نوجوان است، بسیار دشوار است.
داور جشنواره ملی کودک و نوجوان دزفول بیان کرد: جشنواره ملی کودک و نوجوان دزفول تاکنون به قوت خود پیش رفته و امیدواریم از این به بعد نیز بین المللی شود.
وی ادامه داد: انتخاب برترین آثار جشنواره بسیار دشوار بود چرا که نقطه قوت این جشنواره بسیار زیاد بود.
در آخر نتایج پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان مهر دزفول قرائت شد.خبرنگار و عکاس:سمیه مقدمی نیا