بزرگنمایی:
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صبح ملت نیوز انجمن دوستداران شهر طبیعت شوش،انجمن حامیان طبیعت پاک دشت انقلاب و سایر هم اندیشان صبح9اسفند سال 98 در اعتراض به مالچ پاشی در شهر بستان منطقه بیت کوصر گرد هم جمع شدند.
ساسان ساکی مدیر انجمن دوستداران شهر طبیعت شوش در گفت گو با پایگاه خبری صبح ملت نیوز ضمن اعلام اعتراض به چنین روش کهنه و پرهزینه، مالچ پاشی را خطر اصلی برای جانوران و گیاهان این منطقه عنوان کرد وی افزود روش های بهتری از این روش(مالچ پاشی) وجود دارد ایشان در صحبت ها کاشت گیاهان بومی برای جلوگیری از ریزگردها را روش مناسب تری عنوان کرد.
مالچ نفتی سال 1342از لیبی به ایران رسیده برای تهیه مالچ نفتی ابتدا باید نفت تبدیل به قیر شود بعد قیر شل شود و سرانجام در کارخانه،مالچ نفتی با استفاده از48درصد قیر،50درصد اب و دو درصد ماده ممزوج کننده(یا انیون یا کاتیون یا رس)تهیه شود تا قابلیت پاشیده شدن پیدا کند.
افراد و خبرگزاری هایی ،دوستداران محیط زیست را متهم می کنند که حرفاهایشان مبنای علمی ندارد اما دوستداران طبیعت همواره عکس های را از موجودات ، حیوانات و گیاهان در دست خود دارند که نشان می دهد که این موجودات،حیوانات و گیاهان با مالچ پاشی از بین می روند .
همچنین بر اثر مالچ پاشی رنگ سیاه آن منظره زشتی برای بیابان منطقه بیت کوصر ایجاد کرده است و ضمن آن حرارت منطقه را بالا می برد و این منـطقه گرم می کند و حتی می توان گفت استشمام آن برای انسانها سرطان زا است.
بیش از 11 هزار هکتار از شنزارهای طبیعی مناطق حفاظت شده در جنوب غربی استان خوزستان وجود دارد که روش قدیمی مالچ پاشی با هدف جلوگیری از ریزگردها صدمه زیادی به این منطقه وارد کرده است.
خبرنگار :محمد منگری
عکاس: احمد زالی