به گزارش صبح ملت نیوز :علیرضا خردمند روز دوشنبه در جریان بازدید از اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول، از اقدامات جهادی انجام شده در حوزه میراث فرهنگی قدردانی کرد و گفت: کپوی دزفول با اقدامات ویژه بخش خصوصی و دولتی ثبت جهانی شد که جای خرسندی دارد.
وی افزود: قلم نی دزفول نیز ظرفیت ثبت جهانی و معرفی در سطح جهانی را دارد از این رو میتوان به عنوان یک صنعت اشتغالزا به قلم نی توجه کرد.
فرماندار ویژه دزفول با اشاره به افزایش توجه مردم به صنایع دستی بیان کرد: صنایع دیگری مانند آهنگری، خراطی و دیگر صنایع دستی دزفول نباید منسوخ شوند بلکه باید به صنایع مدرن و به روز تبدیل شوند.
وی افزود: باید برای احیای صنایع دستی این شهرستان اقدام و این صنایع به بازار جهانی معرفی شوند از سوی دیگر، باید سرمایه گذاران را به نقش آفرینی در این مسیر تشویق کنیم.
خردمند گفت: صنایع دستی دزفول در دیگر شهرها به فروش میرسند در حالی که نامی از هنرمندان دزفول برای تولید آنها برده نمیشود.
وی ادامه داد: زندگی مردم مدرن شده ولی از توجه آنها نسبت به صنایع دستی و حوزههای میراث فرهنگی کاسته نشده است که باید روی این موضوع تمرکز شود.
خردمند بیان کرد: درخواست زمین برای توسعه صنایع دستی داده شده که در دست بررسی است و امیدواریم محقق شود.
وی بر ضرورت استفاده از ظرفیت پیشکسوتان در حوزه صنایع دستی تاکید و اظهارکرد: پیشکسوتان تلاش زیادی برای احیای صنایع دستی و میراث فرهنگی داشتهاند و حرف زیادی برای گفتن دارند که میتوان ضمن معرفی آنها از این ظرفیت استفاده کرد.
فرماندار ویژه دزفول بیان کرد: میتوان هنرستان صنایع دستی در دزفول افتتاح کرد تا علاقهمندان بتوانند به صورت حرفهای به این صنعت راه یابند.
وی ادامه داد: میراث باقی مانده از گذشته به عنوان یکی از هویتهای اصلی ما در کشور و جهان مطرح است و امروز اداره میراث فرهنگی با وجود نیروی انسانی و اعتبارات کم باید این میراث را حفظ کند که کار بسیار دشواری است.
خردمند با تاکید بر ضرورت حفظ میراث فرهنگی و تاریخی این شهرستان به عنوان افتخارات کشورمان گفت: برخی آثار باستانی و فرهنگی بر اثر گذر زمان به صورت خواسته یا ناخواسته تخریب شدند که باید تلاش کافی برای حفظ آثار باقی مانده صورت گیرد.
توسعه گردشگری دزفول در حد انتظار نیست
فرماندار ویژه دزفول اظهارکرد: دزفول در مسیر گردشگری قرار گرفته است ولی با وجود اقدامات و تلاشهای انجام شده، توسعه گردشگری در حد انتظار نیست یا استفاده خوبی از مسیر گردشگری این شهرستان نشده است.
وی به وجود جاذبههای طبیعی و تاریخی دزفول اشاره کرد و افزود: طی سالهای اخیر اقدامات خوبی در راستای توسعه اماکن بومگردی انجام شده که این اقدامات باید توسعه یابند و از ظرفیت رسانهها در راستای معرفی این آثار منحصربه فرد استفاده شود.
خردمند تصریح کرد: دزفول با دارابودن اماکن مذهبی فراوان در حوزه گردشگری مذهبی و زیارتی نیز امکان توسعه دارد؛ مزار سرلشکر رشید در این شهرستان میتواند زمینه ورود راهیان نور به دزفول را فراهم کند چراکه در روزهای اخیر شاهد زیارت علاقهمندان بسیاری از استانهای مختلف از مزار ایشان بودیم.