• صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
Menu
  • صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
صفحه اصلی شیوه زندگی سلامتی

کپک روی مواد غذایی؛ کاملا دور بیاندازیم یا فقط آن قسمت را جدا کنیم؟

آیا می توان ماده خوراکی کپک زده را مصرف کرد ؟

ندا سعادتی توسط ندا سعادتی
بهمن ۲۳, ۱۴۰۲
در اجتماعی, سلامتی, غذا
0
کپک روی مواد غذایی؛ کاملا دور بیاندازیم یا فقط آن قسمت را جدا کنیم؟
0
اشتراک گذاری ها
11
بازدیدها
اشتراک گذاری درواتس آپاشتراک گذاری در تلگراماشتراک گذاری در توییتر

کپک روی مواد غذایی؛ کاملا دور بیاندازیم یا فقط آن قسمت را جدا کنیم؟

ممکن است این سوال در ذهن همه ما باشد که آیا ماده خوراکی کپک زده را می‌شود مصرف کرد، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی درباره آن توضیحاتی ارائه می‌دهد.

محمد هاشمی می‌گوید: «کپک‌ها از دسته قارچ‌ها هستند که در شرایط خاص می‌توانند مواد غذایی را آلوده کنند، اغلب کپک‌هایی که روی مواد غذایی رشد می‌کنند خطر چندانی ندارند، اما برخی از کپک‌ها هستند که سمی با عنوان مایکوتوکسین از خودشان ترشح می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «این سم می‌تواند علائم مسمومیت یا درجات مختلفی از آلرژی را پدید بیاورد، یکی از مایکوتوکسین‌های خطرناک سمی هست به نام آفلاتوکسین، این سم خاصیت سرطان‌زایی دارد و ما باید به شدت از مصرف آن پرهیز کنیم.»

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی بیان می‌کند: «برای این‌که ما از مصرف غذای کپک زده پرهیز کنیم، نحوه انتخاب، خرید و نگهداری مواد غذایی بسیار مهم هستند، خوراکی‌هایی که تغییر رنگ دادند، مرطوب هستند، بسته‌بندی‌های کثیف و بازشده دارند خریداری نکنیم، همچنین نگهداری مواد خوراکی باید تحت شرایط خاص خودش باشد؛ آجیل‌ها، پسته، حبوبات که به شدت می‌توانند در معرض خطر تولید کپک‌های ترشح کننده آفلاتوکسین باشند باید در محیط خنک و خشک (درجه حرارات زیر ۲۰ درجه سانتی‌گراد) نگهداری شوند تا از بروز کپک‌ در آن‌ها جلوگیری شود.»

هاشمی می‌گوید: «وقتی یک خوراکی دچار کپک شد بایستی که آن را آری از آلودگی کرد، خوراکی‌های نرم مانند غذای پخته شده، لبنیات، نان و سبزیحات، به‌خاطر این‌که ریشه‌های کپک داخل آن ماده غذایی نفوذ کرده بایستی کل خوراکی را دور بیندازیم، اما اگر خوراکی جامدی مانند گوشت‌های فرآوری شده داشته باشیم که بخشی از آن کپک زده باشد می‌توانیم با جدا کردن قسمت کپک زده باقی آن را مصرف کنیم. فراموش نکنیم که اگر کل سطح ماده خوراکی را کپک پوشانده باشد، کل آن خوراکی بایستی دور ریخته شود.»

منبع: صبح ملت نیوز
برچسب ها: کپک،ماده غذایی،سلامت،لبنیات،گوشت
پست قبلی

آزمون، تنها ایرانی تیم منتخب جام ملت‌ها

پست‌ بعدی

راه‌حل انقلابی دانشمند ایرانی برای ذخیره زباله‌های هسته‌ای

ندا سعادتی

ندا سعادتی

RelatedPosts

هیچ محتوایی موجود نیست
پست‌ بعدی
راه‌حل انقلابی دانشمند ایرانی برای ذخیره زباله‌های هسته‌ای

راه‌حل انقلابی دانشمند ایرانی برای ذخیره زباله‌های هسته‌ای

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پایگاه خبری صبح ملت نیوز یک رسانه مردم محور است که با تلاش جمعی از نویسندگان مستقل با گرایش های مختلف سیاسی و اجتماعی، فرهنگی برای ایجاد پایگاه خردورزی تلاش می کند. 

افزودن لیست پخش جدید