• صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
Menu
  • صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
صفحه اصلی اجتماعی

رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری

رودخانه دز به زلالی شهرت فراوان دارد و کیفیت آب این رودخانه به حدی است که جزء بهترین آب‌ها ازنظر املاح به‌شمار می‌آید.

مریم توسط مریم
اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۳
در اجتماعی
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
0
0
اشتراک گذاری ها
32
بازدیدها
اشتراک گذاری درواتس آپاشتراک گذاری در تلگراماشتراک گذاری در توییتر

RelatedPosts

وضعیت امروز رسانه‌ها در گفت‌وگو با مهرداد خدیر از توقیف‌های فله‌ای مطبوعات تا اشک‌های پنهانی روزنامه‌نگاران

رئیس سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد آغاز ساماندهی نیروهای شرکتی از همین ماه/ نظام جذب اصلاح شد

در گفتگو با کار گردان تئاتر فراموش خانه سهاب محبعلی ،وقتی رهبری فکری به الگوریتم‌ها واگذار می‌شود

تبلیغات

بر اساس آنچه که رئیس اداره محیط زیست دزفول می‌گوید بیش از نیمی از فاضلاب‌های شهری وارد رودخانه دز می‌شود.

 

رودخانه دز به زلالی شهرت فراوان دارد و کیفیت آب این رودخانه به حدی است که جزء بهترین آب‌ها ازنظر املاح به‌شمار می‌آید.

رودخانه دز بخشی از حوضه کارون به شمار می‌رود که آب آشامیدنی شهرستان دزفول و برخی از شهر‌های جنوبی خوزستان را تأمین می‌کند و علاوه‌بر این به واسطه داشتن بستری از قلوه‌سنگ رودی زلال و بدون گل‌ولای است که به‌همین خاطر بوستان‌ها و تفرج‌گاه‌های بسیاری در اطراف این رود که از وسط دزفول می‌گذرد به‌وجودآمده است و در روز‌های مختلف سال پذیرای شهروندان و میهمانان زیادی است.

همچنین کشاورزی منطقه و دامداری نیز وابسته به آب رودخانه دز هستند و سلامت این آب بر سلامت محصولات کشاورزی و دامی بسیار مؤثر است.

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری به رودخانه دز

آنچه که تاکنون گفته شد بخشی از تاثیرات رودخانه دز در زندگی مردم شهرستان دزفول و سایر افراد جامعه بود، اما تمامی کاربرد‌های این رود تاثیر مستقیمی بر سلامت افرادی دارد که بصورت مستقیم و یا غیرمستقیم از آن بهره می‌برند؛ پس اعلام خبری مبنی بر ورود ۶۰ درصد فاضلاب خام شهری به این رودخانه شوکه کننده و تلخ است!.

نوری پور رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز گفته است: حفاظت از رودخانه دز به عنوان شاهرگ حیاتی و اقتصادی استان می‌بایستی به صورت مستمر صورت پذیرد و هر گونه غفلتی در این زمینه پیامد‌های زیست محیطی و اجتماعی ناگواری برای بهره‌مندان بدنبال دارد.

وی در خصوص آخرین وضعیت اتصال فاضلاب تیپ ۲۹۲ زرهی ارتش به شبکه فاضلاب شهری نیز می‌گوید: علی رغم برخی اقدامات صورت گرفته توسط پادگان ارتش و اداره آبفای شهرستان متاسفانه کماکان این فاضلاب به رودخانه دز جاری بوده و با توجه به مصوبات اخیر کارگروه مذکور ضرورت اجرای هر چه سریعتر تعهدات و وظایف قانونی توسط آن اداره و رفع معضل موجود مورد تاکید قرار گرفت.

نوری همچنین مجددا به وظیفه قانونی اداره آب و فاضلاب در انجام مطالعه و اجرای طرح‌های ایجاد و توسعه تاسیسات مربوط به جمع آوری، انتقال، تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب پرداخت و افزود: قریب به ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول از جمله زیبا شهر، بخش‌هایی از کوی حافظ، فاضلاب خروجی جنب پارک مهرگان و نیز گاو میش آباد غربی و شرقی همچنان به صورت خام به رودخانه دز وارد می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، نگرانی دوست داران محیط زیست را به دنبال داشته است.

تهدید سلامت شهروندان

خانم عزیزی که عصر یکی از همین روز‌های بهاری در بوستان ساحلی پارک رعنا دزفول همراه با خانواده‌اش در کنار رودخانه مشغول تفریح بود، گفت: یکی از تفریحات ما مردم دزفول و حتی مسافران این شهر در ایام تابستان شنا کردن در آب رودخانه است که اگر این حجم از فاضلاب وارد رودخانه می‌شود قطعا سلامت مردم به طور جدی تهدید می‌شود.

او ادامه می‌دهد: پسر من الان در آب همین رودخانه مشغول شنا کردن است و حداقل آسیبی که می‌تواند به او وارد شود، ابتلا به بیماری‌های پوستی است و این موضوع برای من نگران کننده است.

رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری

آقای طحان که در کنار رودخانه ایستاده است و مشغول ماهیگیری است نیز در خصوص این موضوع می‌گوید: چند سالی است که بازنشسته شده‌ام و اکثر اوقات مشغول ماهیگیری و فروش آنها به دوستان و آشنایان هستم؛ این ماهی‌ها در آب رودخانه‌ای پرورش یافته‌اند که گفته شده بیش از نیمی از فاضلاب شهری درون آن ریخته می‌شود.

او می‌گوید: مردم از ماهی که در این رودخانه پرورش یافته‌اند و محصولات کشاورزی که از آب رودخانه دز تولید می‌شوند تغذیه می‌کنند. در روستا‌های پایین‌تر مردم به پرورش گاومیش و تولید محصولات لبنی مشغول هستند که در بازار شهر و کشور توزیع می‌شود؛ این دام‌ها از آب رودخانه دز تغذیه می‌شوند.

آقای حکمت که چند قدم آن طرف‌تر شنونده گفت‌گوی ما بود، به این بحث وارد شد و گفت: در کنار این موضوعاتی که گفته شد از همه مهم‌تر آب شرب شهرستان و دیگر شهر‌های استان است که از آب رودخانه دز تامین می‌شود.

او ادامه می‌دهد: مسئله ورود فاضلاب به رودخانه دز سال‌هاست مطرح می‌شود و شنیده شده بود که در دست پیگیری و رفع است. انتظار می‌رفت مسوولان از جمله آبفا دزفول با فوریت آن را حل کنند.

به هیچ عنوان ۶۰ درصد فاضلاب وارد رودخانه نمی‌شود

حسین سعادتی فر مدیر آبفای دزفول  اظهار کرد: طی بازدید‌های متعدد و کارشناسی‌های دقیق صورت گرفته به هیچ عنوان ۶۰ درصد فاضلاب به رودخانه دز سرازیر نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر دزفول در دو نقطه کوی زیباشهر و پارک مهرگان بعد از پل غدیر فاضلاب سنتی وارد رودخانه دز می‌شود، افزود: در این دو نقطه از طریق جداول روباز سنتی شهرداری فاضلاب به سوی رودخانه دز هدایت میشود لذا وظیفه پاسخگویی در این خصوص بر عهده آبفا نیست.

سعادتی‌فر با تاکید بر اینکه در غرب رودخانه دز هیچگونه ورودی فاضلابی وجود ندارد، تصریح کرد: طی بازدید‌های متعدد کارشناسان آبفا و تکنسین‌های پادگان زرهی ایستگاه پمپاژ فاضلاب و خطوط انتقال به صورت کامل بر مدار بهره برداری بوده و تاکید می‌شود با اجرای پروژه‌ای در سال گذشته به ارزش ۵۰ میلیارد ریال دیگر به هیچ عنوان فاضلابی به غرب رودخانه دز وارد نمی‌شود.

شبکه دفع فاضلاب خانگی در مناطق مذکور ایجاد نشده است!

یک کارشناس شهرداری گفت: در مناطق زیباشهر و پارک مهرگان دزفول فاضلاب شهری ایجاد نشده است و آب‌های سطحی و فاضلاب‌های خانگی وارد جداول روباز شهرداری شده و به رودخانه هدایت می‌شوند. اداره آب و فاضلاب وظیفه دارد فاضلاب‌های خانگی را جمع کند تا به کانال‌های ایجاد شده برای دفع آب‌های سطحی وارد نشوند.

رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری

آبفا خوزستان متعهد به انجام طرح جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه دز شد

علیرضا خردمند فرماندار ویژه شهرستان دزفول هفته گذشته نیز با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده برای رودخانه دز و برداشت آب غدیر از این رودخانه گفته بود: در سفر استاندار خوزستان به شهرستان که طی روز‌های گذشته انجام شد، شرکت آب و فاضلاب استان متعهد شد طرح کامل فاضلاب زیباشهر دزفول به منظور جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه دز را به قید فوریت عملیاتی کند.

منبع: فارس
برچسب ها: رودخانه دز، فاضلاب، دزفول، خوزستان
تبلیغات
مریم

مریم

اخبار ویژهمطلب مهم

وضعیت امروز رسانه‌ها در گفت‌وگو با مهرداد خدیر از توقیف‌های فله‌ای مطبوعات تا اشک‌های پنهانی روزنامه‌نگاران

وضعیت امروز رسانه‌ها در گفت‌وگو با مهرداد خدیر از توقیف‌های فله‌ای مطبوعات تا اشک‌های پنهانی روزنامه‌نگاران

توسط rashidpoor206
مرداد ۱۲, ۱۴۰۵
0
4

ر آستانه فرا رسیدن ۱۷ مرداد، روز خبرنگار، ایسنا در گفت‌وگویی با مهرداد خدیر، روزنامه‌نگار باسابقه و عضو شورای سردبیری...

کاهش ۳۰۰۰ نفری تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری/احتساب مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری در سوابق پرداخت حق‌بیمه

رئیس سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد آغاز ساماندهی نیروهای شرکتی از همین ماه/ نظام جذب اصلاح شد

توسط rashidpoor206
مرداد ۱۲, ۱۴۰۵
0
0

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اعلام آغاز اجرای مصوبه ساماندهی نیروهای شرکتی از همین ماه، گفت: اصلاح نظام...

نمایش «فراموشخانه»به  کارگردانی سهاب محبعلی

در گفتگو با کار گردان تئاتر فراموش خانه سهاب محبعلی ،وقتی رهبری فکری به الگوریتم‌ها واگذار می‌شود

توسط rashidpoor206
تیر ۳۱, ۱۴۰۵
0
1

سهاب محبعلی در  گفتگو با خبرنگار صبح ملت روایت کرد. محبعلی:متاسفم که بلاگرها رهبری فکری می‌کنندکارگردان نمایش «فراموشخانه» با بیان...

«میراث» بهرام بیضایی در سنگلج؛ ادای دینِ هنرمندانه به تئاتر فرهیخته ایران

«میراث» بهرام بیضایی در سنگلج؛ ادای دینِ هنرمندانه به تئاتر فرهیخته ایران

توسط rashidpoor206
تیر ۲۳, ۱۴۰۵
0
23

    به گزارش  خبرنگار صبح ملت نیوز  – نمایش «میراث» به نویسندگی استاد بهرام بیضایی و کارگردانی غلامرضا عربی،...

زمان عرضه دینار به زائرین اربعین اعلام شد/ معرفی ۷ بانک‌ عامل برای فروش ارز

بانک‌ها نرخ می‌دهند یا بانک مرکزی؟! فروش ارز اربعین در بانک‌ها ۲ میلیون گران‌تر از بازار آزاد!

توسط rashidpoor206
تیر ۲۲, ۱۴۰۵
0
9

 با اعلام بانک مرکزی فروش ارز اربعین از روز شنبه (۲۰ تیر ۱۴۰۵) آغاز شده و زائران اربعین حسینی می‌توانند...

روایت نماینده کارگری از چالش‌های بیمه بیکاری؛ از ناترازی منابع تا گله‌مندی از شیوه بازرسی

روایت نماینده کارگری از چالش‌های بیمه بیکاری؛ از ناترازی منابع تا گله‌مندی از شیوه بازرسی

توسط rashidpoor206
تیر ۲۱, ۱۴۰۵
0
8

صندوق بیمه بیکاری این روزها از دو سو زیر فشار است؛ از یک سو، سیل متقاضیانی که به دنبال تبعات...

وضعیت امروز رسانه‌ها در گفت‌وگو با مهرداد خدیر از توقیف‌های فله‌ای مطبوعات تا اشک‌های پنهانی روزنامه‌نگاران

وضعیت امروز رسانه‌ها در گفت‌وگو با مهرداد خدیر از توقیف‌های فله‌ای مطبوعات تا اشک‌های پنهانی روزنامه‌نگاران

مرداد ۱۲, ۱۴۰۵
کاهش ۳۰۰۰ نفری تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری/احتساب مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری در سوابق پرداخت حق‌بیمه

رئیس سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد آغاز ساماندهی نیروهای شرکتی از همین ماه/ نظام جذب اصلاح شد

مرداد ۱۲, ۱۴۰۵
پاسخ سخنگوی دولت برای رفع‌ ممنوع‌الکاری هنرمندان و حمایت از سینما

سخنگوی دولت اعلام کرد جزئیات تازه از اصلاح قیمت بنزین/ دولت زمان اجرا را اعلام می‌کند

مرداد ۱۱, ۱۴۰۵

نوشته‌های تازه

  • وضعیت امروز رسانه‌ها در گفت‌وگو با مهرداد خدیر از توقیف‌های فله‌ای مطبوعات تا اشک‌های پنهانی روزنامه‌نگاران مرداد ۱۲, ۱۴۰۵
  • رئیس سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد آغاز ساماندهی نیروهای شرکتی از همین ماه/ نظام جذب اصلاح شد مرداد ۱۲, ۱۴۰۵
  • سخنگوی دولت اعلام کرد جزئیات تازه از اصلاح قیمت بنزین/ دولت زمان اجرا را اعلام می‌کند مرداد ۱۱, ۱۴۰۵
  • ترامپ بار دیگر از لفاظی‌های خود عقب‌نشینی کرد؛ حمله نمی‌کنم مرداد ۱۱, ۱۴۰۵
  • در گفتگو با وزیر خارجه عربستان عراقچی: هرگونه همراهی کشورهای منطقه با آمریکا و اسرائیل، با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد مرداد ۱۱, ۱۴۰۵
  • قانون، بازی رفت‌وبرگشت ندارد مرداد ۱, ۱۴۰۵
  • ویدیوی جدید از پشت صحنه لایو اکشن Tangled به یک صحنه اکشن اشاره دارد تیر ۳۱, ۱۴۰۵
  • کارگردان Spider-Man: Brand New Day از بازی‌های اینسامنیاک الهام گرفته است تیر ۳۱, ۱۴۰۵
  • در فیلم The Hunt for Gollum شاهد یکی از مهم‌ترین مکان‌های سه‌گانه اصلی هستیم تیر ۳۱, ۱۴۰۵
  • در گفتگو با کار گردان تئاتر فراموش خانه سهاب محبعلی ،وقتی رهبری فکری به الگوریتم‌ها واگذار می‌شود تیر ۳۱, ۱۴۰۵

پایگاه خبری صبح ملت نیوز یک رسانه مردم محور است که با تلاش جمعی از نویسندگان مستقل با گرایش های مختلف سیاسی و اجتماعی، فرهنگی برای ایجاد پایگاه خردورزی تلاش می کند. 

افزودن لیست پخش جدید