• صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
Menu
  • صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
صفحه اصلی اجتماعی

ماسک اجباری فشار کرونا بر خانواده ایرانی

عبدالصمد حسینی توسط عبدالصمد حسینی
تیر ۱۴, ۱۳۹۹
در اجتماعی, سلامتی, علوم, نقد و بررسی
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
0
کرونا
0
اشتراک گذاری ها
2
بازدیدها
اشتراک گذاری درواتس آپاشتراک گذاری در تلگراماشتراک گذاری در توییتر

ماسک اجباری قانونی که هنوز بستر اجرایی ندارد و از همین رو ماسک اجباری نمی‌تواند در سبد خانوار جای گیرد مگر اینکه ماسک‌ها کوچک‌تر شوند یا سبد خرید خانوار بزرگ‌تر شود.

صبح ملت | هم اکنون انواع پویش‌ها و شیوه‌های تبلیغاتی برای ترغیب مردم به پیروی از قانون ماسک اجباری به راه افتاده که هر چند در خور تقدیر است ولی بر بستر درستی حرکت نمی‌کند چرا که همه ما به خوبی می‌دانیم که باز هم فشار کرونا بر خانواده ایرانی افزایش یافته است.

 

از آنجا شیوع کرونا روندی کاهشی از خود نشان نمی‌دهد تقاضای جهانی برای پیروی از قانون ماسک اجباری گسترش یافته است. البته ماسک اجباری توصیه‌ای یک ماه پیش سازمان جهانی بهداشتی به دولت‌ها بود منتهی امروز خطر ابتلا به کرونا چنان افزایش یافته که در ایران نیز هر ۱۳ دقیقه یک نفر از کرونا فوت می‌کند.

 

هزینه هر بیمار کرونایی علاوه بر اینکه سیستم بهداشتی کشور را زیر فشار مضاعفی می‌برد باعث تحمیل میلیون‌ها تومان هزینه از کیسه بیت‌المال می‌شود بنابراین اقداماتی همچون ماسک زدن بسیار به‌صرفه‌تر است و کسی نمی‌تواند اهمیت ماسک زدن را کتمان کند. در عین حال سابقه اجرای چنین قوانینی نشان داده هر اقدام درست نیز باید بر یک رویه و بستر درست انجام شود زیرا در غیر این صورت می‌تواند به تبعات تلخ و پرهزینهٔ بیشتری تبدیل شود.

 

در یک خانواده چهار نفری ایرانی حتی اگر یک نفر در طول ماه از خانه خارج شود و جور وظایف دیگران از کسب درآمد تا خرید لوازم خانه را بر دوش گیرد با اغماض زیاد نیاز مبرم به مصرف روزانه یک ماسک خواهد داشت  که در طول یک ماه به تعداد ۳۱ عدد می‌رسد. اگر قیمت هر ماسک را با خوش‌بینی زیاد بعد از حجم تقاضای گسترده‌ای که در نتیجه قانون ماسک اجباری پیش می‌آید ۲۰۰۰ تومان هم فرض کنیم در انتهای هر ماه حداقل مبلغ ۶۰ هزار تومان به مخارج خانواده افزوده می‌شود.

 

درحالی‌که هر ماسک را نباید بیش از ۷ ساعت استفاده نمود و مسلما در یک خانواده ۴ نفری رفت‌وآمد بیش از یک نفر روال طبیعی است پس اگر این مبلغ را سه برابر کنیم شاید بیشتر به واقعیت مشکلاتی که برای قشرهای ضعیف و حتی متوسط رخ می‌دهد نزدیک شویم.

 

پرداخت مبلغ ماهیانه ۱۸۰ هزار تومان که معادل ۴ برابر یارانه ماهیانه است می‌تواند باعث بروز نارضایتی و مقاومت در برابر استفاده از ماسک شود. در‌حالی‌که در چند سال گذشته بر ناچیز بودن سهم یارانه نقدی در مدیریت مخارج زندگی صبحت شده بود اکنون عامل هزینه ساز دیگری نیز به زندگی روزمره مردم تحمیل شده است.

 

البته چند روزی است که این بازار جدید ابعاد تازه‌ای از اهمیت خود را نشان داه و حال می‌توان از طریق سایت تخصصی فروش ماسک به تهیه آن از راه دور نیز اقدام کرد. در سایت باماسک که توسط سازمان بسیج اصناف راه‌اندازی شده بسته‌های ۵۰ عددی ماسک‌های سه لایه برای خرید و ارسال پستی مهیا شده است.

 

قیمت هر بسته ماسک‌های سه لایه تاکنون ۷۵ هزار تومان  اعلام شده است. اگرچه این به‌معنای خرید ماسک ۱۵۰۰ تومانی است؛ ولی وقتی با افزایش حجم درخواست روزانه حداقل چند میلیون نفر در سطح استان‌های که امروز وضعیت قرمز کرونایی را تجربه می‌کنند، به آن نگاه می‌کنیم می‌تواند به معنای ظهور بازارهای سیاه و غیرقابل کنترل برای فروش و عرضه ماسک شود.

 

از همین جهت است که برخی کارشناسان از قانون ماسک اجباری به‌عنوان عاملی تاثیر‌گذار در تولید ناخالص ملی صحیت می‌کنند که حتی می‌تواند باعث افزایش درآمد کشورها شود.

 

قانون ماسک اجباری با کاهش  نیاز به قرنطینه در استان‌های قرمز و تاثیر مستقیم روی آمار روزانه مبتلایان به کرونا باعث چرخش سریع‌تر و بهتر چرخ‌دنده‌‌‌های اقتصادی خواهد شد اما باید درنظر گرفت که تهیه ماسک اجباری می‌تواند باعث مشکلات عدیده در بین مردمی شود که اکنون هم نه تنها از پس پرداخت اجاره خانه بلکه از انجام خرید اصلی و مایحتاج روزانه خود هم  ناتوان هستند.

 

گرانی افسار گسیخته مایحتاج اولیه نیز عامل دیگری است که با نوسان‌های زیاد چون سوهان بر روح مردم شریفی است که از هیچ چیز برای موفقیت ایران اسلامی دریغ نکرده‌اند.

 

در حقیقت ماسک اجباری با وجود پتانسیل بهداشتی و اقتصادی خوبی که دارد اگر با مدیریت درست همراه شود می‌تواند با صرفه‌جویی حاصل از جلوگیری از گسترش کرونا از افزایش هزینه خانواده نیز جلوگیری کند.

 

از این رو ایجاد سازوکاری شفاف در روند تولید و عرضه ماسک به همراه کمک‌های حمایتی بیشتر برای مردم در خرید ماسک اجباری دو روندی است که باید با هم اجرا شوند.

 

عبدالصمد حسینی | روزنامه‌نگار

 

برچسب ها: بازارقرنطینهکرونایارانه
پست قبلی

انتخابات آمریکا با ایران چه خواهد کرد؟ و ایران با آن چه باید بکند؟

پست‌ بعدی

کرونا ویروس چگونه مادران باردار و نوزادان را تهدید می‌کند؟

عبدالصمد حسینی

عبدالصمد حسینی

سرپرستی تام الاختیار صبح ملت در خراسان رضوی

RelatedPosts

بین بازار و فرهنگ، فرسنگ‌ها فاصله وجود دارد
تئاترو نمایش

بین بازار و فرهنگ، فرسنگ‌ها فاصله وجود دارد

توسط سمیه مقدمی نیا
شهریور ۱۸, ۱۴۰۳
0
28

در نشست تئاتر و آموزش مطرح شد؛ بین بازار و فرهنگ، فرسنگ‌ها فاصله وجود دارد نشست «تئاتر و آموزش؛ با...

ادامه مطلب
مرحله بعدی دهک‌بندی خانوارها اعلام شد/صدک‌بندی طبق مدل «خودرو» و «تراکنش‌های بانکی»

مرحله بعدی دهک‌بندی خانوارها اعلام شد/صدک‌بندی طبق مدل «خودرو» و «تراکنش‌های بانکی»

فروردین ۲۶, ۱۴۰۳
21

کرونا ویروس چگونه مادران باردار و نوزادان را تهدید می‌کند؟

مرداد ۱۸, ۱۳۹۹
2
پست‌ بعدی
بارداری کرونا

کرونا ویروس چگونه مادران باردار و نوزادان را تهدید می‌کند؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پایگاه خبری صبح ملت نیوز یک رسانه مردم محور است که با تلاش جمعی از نویسندگان مستقل با گرایش های مختلف سیاسی و اجتماعی، فرهنگی برای ایجاد پایگاه خردورزی تلاش می کند. 

افزودن لیست پخش جدید