• صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
Menu
  • صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
صفحه اصلی اجتماعی

تنور گران‌فروشی و کم‌فروشی نان داغ شد

تنور گران‌فروشی و کم‌فروشی نان داغ شد

ندا سعادتی توسط ندا سعادتی
مهر ۳۰, ۱۴۰۳
در اخبار
0
تنور گران‌فروشی و کم‌فروشی نان داغ شد
0
اشتراک گذاری ها
35
بازدیدها
اشتراک گذاری درواتس آپاشتراک گذاری در تلگراماشتراک گذاری در توییتر

تنور گران‌فروشی و کم‌فروشی نان داغ شد

با وجود اعلام نرخ مصوب نان از سوی دولت، بررسی‌ها حاکی از آن است که گروهی از نانوایان با تزئین و اضافه کردن سبزیجات و ریزدانه‌ها، تنور کم‌فروشی و گران‌فروشی خود را داغ کرده و نان را با دو برابر قیمت عرضه می‌کنند. اما اقدامات دولت جهت جلوگیری از این تخلف چیست؟

در شرایطی که برخی از کالاهای اساسی ازجمله نان طی هفته‌های اخیر با مصوبه‌های دولت رسماً گران شدند، اما حالا برخی از فعالان اصناف به قیمت‌های جدید هم راضی نیستند و با ترفندهای مختلف اقدام به کم‌فروشی یا گران‌فروشی می‌کنند.
نان که اصلی‌ترین کالا در سفره مردم ایران به شمار می‌رود از دومینوی افزایش قیمت‌ها عقب نماند و تغییرات چشمگیری را مشاهده کرد. این کالای اساسی که همچنان جزو اقلام یارانه‌ای به حساب می‌آید و یارانه آن در قالب آرد سهمیه‌ای در اختیار نانوایان قرار می‌گیرد، حالا به محلی برای گران‌فروشی برخی سودجویان تبدیل شده است.
چنانکه بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که تعدادی از واحدهای فروش نان مشتریان خود را ملزم به خرید نان با کنجد یا دیگر افزودنی‌ها می‌کنند تا بدین طریق به شکل قانونی مصوبات دولت را زیر پا بگذارند.

این موضوع اخیراً به تائید سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی هم رسیده و آن‌طور که ایسنا به نقل از محمدعلی اسفنانی گزارش داده، اخیرا فروش نان اجباری باب شده و برخی نانوایی‌ها مردم را ملزم می‌کنند که نان‌های با سبزیجات یا کنجدی بخرند که این اتفاق مصداق تخلف است و با متخلفان برخورد خواهد شد.
از این رو بسیاری از مصرف‌کنندگان خواهان ورود نهادهای نظارتی و قضائی ازجمله سازمان تعزیرات حکومتی به این موضوع هستند تا زودتر با متخلفان برخورد شود.

ترفندهایی برای کم‌فروشی
البته ترفند متخلفان تنها به فروش اجباری نان‌های تزئینی محدود نمی‌شود. برخی متخلفان نیز به بهانه‌های مختلف در وزن چانه‌های نان هم دست می‌برند
بررسی قیمت‌ها در فروش آنلاین و حضوری نانوایی‌ها نشان می‌دهد که بربری ساده گران‌تر از 5000 تومان و سنگک نیز با بهای بیش از 10 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
نانوایان دلیل افزایش نان را افزایش هزینه‌ها، تورم و ناترازی درآمد، دستمزد کارگران و هزینه آب، برق و گاز می‌دانند و معتقدند این افزایش هم نمی‌تواند کفاف خرج و مخارج نانوایی را در بیاورد. قیمت مصوب نان در نانوایی‌های سنتی نیز هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد و پایین‌تر از آنالیز نرخ واقعی است.

برخی دیگر از نانوایان معتقدند زمانی‌که قیمت نان به طور رسمی در کشور افزایش یافت، قیمت خمیر‌مایه مورد‌نیاز نانوایان نیز ۴۰۰ هزار تومان بالاتر رفت و هیچ نهاد نظارتی این موضوع را کنترل نکرد و نانوایان نیز مجبور شدند خود دست به کار شده و تغییراتی را ایجاد کنند.

منبع: تجارت نیوز
برچسب ها: تنور، گران‌فروشی ، کم‌فروشی، نان، داغ
پست قبلی

فروش غذاهای خیابانی در اتوبوس‌های فرسوده دزفول

پست‌ بعدی

کارخانه: به مربیان خارجی زنگ زدند به ایران نیایید/ شهریاری دانشمند است

ندا سعادتی

ندا سعادتی

RelatedPosts

هیچ محتوایی موجود نیست
پست‌ بعدی
کارخانه: به مربیان خارجی زنگ زدند به ایران نیایید/ شهریاری دانشمند است

کارخانه: به مربیان خارجی زنگ زدند به ایران نیایید/ شهریاری دانشمند است

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پایگاه خبری صبح ملت نیوز یک رسانه مردم محور است که با تلاش جمعی از نویسندگان مستقل با گرایش های مختلف سیاسی و اجتماعی، فرهنگی برای ایجاد پایگاه خردورزی تلاش می کند. 

افزودن لیست پخش جدید