• صفحه اصلی
  • سیاسی
  • خوزستان
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • اقتصادی
  • جهان
    • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
Menu
  • صفحه اصلی
  • سیاسی
  • خوزستان
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • اقتصادی
  • جهان
    • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
صفحه اصلی اجتماعی

روستاییان، کارگران، گردشگران و رهگذران در جاده‌ی مرگ چغازنبیل جان می‌بازند/ رد پای کم‌کاری چندین وزارتخانه در یک فاجعه‌ی تکراری

هر بار که خبری تلخ از تصادفی دیگر در جاده‌ی چغازنبیل می‌شنویم، موجی از اندوه و اعتراض فضای عمومی را دربرمی‌گیرد. اما با گذر زمان، همه‌چیز به فراموشی سپرده می‌شود تا حادثه‌ای بعدی، دوباره زخم را تازه کند. امروز، نوعروسی جوان که در خانواده‌ای شریف و کارگری با لقمه‌ای حلال بزرگ شده بود، قربانی ناایمنی این جاده شد. در سال‌هایی که جوانان برای تشکیل خانواده و فرزندآوری زیر بار سنگین بحران اقتصادی و اجتماعی در حال فرسایش‌اند، این ضایعه چیزی فراتر از یک تصادف است: نماد بی‌توجهی و بی‌مسئولیتی.

mahdi alkathier توسط mahdi alkathier
مرداد ۷, ۱۴۰۴
در اجتماعی, نقد و بررسی
0
0
اشتراک گذاری ها
19
بازدیدها
اشتراک گذاری درواتس آپاشتراک گذاری در تلگراملینکدیناشتراک گذاری در توییتر

روستاییان، کارگران، گردشگران و رهگذران در جاده‌ی مرگ چغازنبیل جان می‌بازند

رد پای کم‌کاری چندین وزارتخانه در یک فاجعه‌ی تکراری

یادداشت:مهدی ال کثیر

هر بار که خبری تلخ از تصادفی دیگر در جاده‌ی چغازنبیل می‌شنویم، موجی از اندوه و اعتراض فضای عمومی را دربرمی‌گیرد. اما با گذر زمان، همه‌چیز به فراموشی سپرده می‌شود تا حادثه‌ای بعدی، دوباره زخم را تازه کند.

امروز، نوعروسی جوان که در خانواده‌ای شریف و کارگری با لقمه‌ای حلال بزرگ شده بود، قربانی ناایمنی این جاده شد. در سال‌هایی که جوانان برای تشکیل خانواده و فرزندآوری زیر بار سنگین بحران اقتصادی و اجتماعی در حال فرسایش‌اند، این ضایعه چیزی فراتر از یک تصادف است: نماد بی‌توجهی و بی‌مسئولیتی.

رد پای این فاجعه را باید در عملکرد چند وزارتخانه و نهاد کلیدی جست‌وجو کرد:

۱. وزارت راه و شهرسازی

متولی اصلی زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور که از آمار تلفات این مسیر به‌خوبی آگاه است. با این حال، جاده چغازنبیل را «اختصاصی» می‌داند و آن را در اولویت ساماندهی قرار نمی‌دهد.

۲. وزارت صنعت، معدن و تجارت

مسئول شرکت‌هایی است که در این منطقه فعال‌اند و طبق قوانین مسئولیت اجتماعی باید در تأمین بودجه و اجرای طرح‌های ایمن‌سازی سهیم باشند. اما خبری از اجبار یا نظارت مؤثر نیست.

۳. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

در حالی‌که جان کارگران در مسیر این جاده‌ها به خطر می‌افتد، وظیفه پیگیری ایمنی و حفاظت از نیروی کار به فراموشی سپرده شده. سال‌هاست کارگران در مسیر شرکت‌های صنعتی منطقه تا شوشتر دچار سانحه می‌شوند و بسیاری جان خود را از دست داده‌اند.

۴. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

با وجود آنکه نخستین اثر ثبت جهانی ایران (چغازنبیل) در همین مسیر قرار دارد، این وزارتخانه تدبیری جدی برای ایمن‌سازی مسیر تردد گردشگران داخلی و خارجی اتخاذ نکرده است. وعده‌ها همواره داده شده، اما اجرایی نشده‌اند.

۵. وزارت کشور و نهادهای زیرمجموعه آن

فرمانداری، پلیس راه و سایر دستگاه‌های اجرایی منطقه، طی دهه‌ها مسئولیتی در خور و تصمیمی قاطع برای حل این بحران اتخاذ نکرده‌اند. ضعف در مدیریت محلی، بخشی از زنجیره‌ی این ناکارآمدی است.

بی‌انصافی است اگر از نقش فراموش‌شده‌ی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادوار مختلف نگذریم؛ کسانی که اولویت را در آمار رای خود جست‌وجو کرده‌اند، نه در فریادهای خاموش مردم حاشیه این جاده مرگبار.

نهادهای قضایی نیز می‌توانند با بررسی کارشناسی علل این سوانح، و پیگیری جدی قصورهای فنی و مدیریتی، نقش مؤثرتری در پیشگیری ایفا کنند. برخورد قضایی با مسئولان کم‌کار، نه‌تنها بازدارنده است، بلکه صدای دادخواهی خانواده‌های داغدار را به گوش دیگر مسئولان می‌رساند.

در پایان، نگارنده معتقد است که “ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است”. هنوز هم می‌توان با عزمی جدی، مسئولیتی همگانی و تصمیماتی اجرایی، جان هزاران روستایی، کارگر، گردشگر و رهگذر را از این مسیر پرخطر نجات داد.

برچسب ها: تصادفجاده هاچغازنبیل
تبلیغات
mahdi alkathier

mahdi alkathier

RelatedPosts

دو اثر سرچشمه های رودخانه شاوور و درخت چند صد ساله شوش در انتظار ثبت ملی
اجتماعی

دو اثر سرچشمه های رودخانه شاوور و درخت چند صد ساله شوش در انتظار ثبت ملی

توسط mahdi alkathier
فروردین ۳۱, ۱۴۰۵
0
12

🔵 نشست مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان با فعالان و انجمن های مردم نهاد حوزه...

ادامه مطلب
تصادف مرگبار ۲ اتوبوس در محور کرمانشاه-حمیل

تصادف مرگبار ۲ اتوبوس در محور کرمانشاه-حمیل

شهریور ۶, ۱۴۰۳
32
بازسازی بناهای باستانی ایران با هوش مصنوعی

بازسازی بناهای باستانی ایران با هوش مصنوعی

مرداد ۳۰, ۱۴۰۳
63

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Are you human? Please solve:Captcha


نوشته‌های تازه

  • قطب درمانی جنوب غرب بدون قلب تپنده مهر ۱۸, ۱۴۰۵
  • خوزستان ثروت ساز، اما هنوز قربانی در جاده ها مهر ۱۸, ۱۴۰۵
  • دو نیمکت در آستانه تغییر؛ سیروس پورموسوی در معادلات صنعت نفت و فجر سپاسی مهر ۱۷, ۱۴۰۵
  • هوش مصنوعی چگونه پزشکی را متحول می‌کند؟ مهر ۱۷, ۱۴۰۵
  • فوتبال ایران؛ وقتی اتاق فرمان به میدان دعوا تبدیل می‌شود مهر ۱۵, ۱۴۰۵
  • رئیس گروه محیط‌ زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو: خسارت به هورالعظیم در حفاری‌های میدان نفتی سهراب کاهش یابد مهر ۱۵, ۱۴۰۵
  • در دیدار با فرمانده و اعضای ستاد فرماندهی انتظامی کشور قالیباف: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی در داخل کشور است مهر ۱۵, ۱۴۰۵
  • پزشکیان: نیاز باشد برای صرفه‌جویی مجموعه‌های فرهنگی و ورزشی تعطیل میشوند/ اولویت تولید است مهر ۱۵, ۱۴۰۵
  • عشایر شوش در روز عشایر و روستا بر انسجام ملی و وفاداری به نظام تأکید کردند مهر ۱۵, ۱۴۰۵
  • خوزستان تماشاگر بازار سلامت خلیج فارس مهر ۱۲, ۱۴۰۵

جستجو

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

بایگانی

دسته‌ها

تبلیغات

پایگاه خبری صبح ملت نیوز یک رسانه مردم محور است که با تلاش جمعی از نویسندگان مستقل با گرایش های مختلف سیاسی و اجتماعی، فرهنگی برای ایجاد پایگاه خردورزی تلاش می کند. 

افزودن لیست پخش جدید