کتاب «سفره ی سنتی خوزستان» در حسرت حمایت دستگاه های فرهنگی استان خوزستان
✍️نازنین کاظمی
پنج سال پژوهش و زحمت و تلاش برای به ثمر رسیدن این کتاب « سفره سنتی خوزستان » تا کتاب را با هزینه شخصی چاپ و منتشر کنم
و در حد توان و تخصص خودم دینم را به فرهنگ غذایی استان خوزستان ادا کنم .
در این میان تشکر می کنم که پس از یک سال از چاپ و نشر کتاب با حمایت دوستان در استانهای مختلف و حتی چند کشور خارجی « آمریکا ، استرالیا » کتاب به چاپ دوم رسید .
اما ناراحتی و گله ی من خطاب به مدیران و مسئولان فرهنگی استان خوزستان است که هیچ حمایتی از کتاب سفره سنتی خوزستان حتی در حد خرید یک جلد هم نداشتند.
و تمام تقاضاهای من را برای حمایت نادیده گرفته و پشت گوش انداخته، در صورتی که حمایت از اینگونه حرکت ها درشرح وظایف این دستگاه های فرهنگی به ویژه میراث فرهنگی خوزستان می باشد .
حال آنکه من در کتاب سفره سنتی خوزستان تمام تلاشم را کرده ام که غذاهای سنتی استان خوزستان را به نسل جدید چه در استان و چه خارج از استان و کشور آموزش داده و بسیاری از غذاهای از یاد رفته را احیاءکنم .
پیداست که میراث فرهنگی خوزستان هیچ تصمیمی برای حمایت و حفاظت از میراث فرهنگی این استان ندارد مگر این که این گونه فرض کنیم که مدیران میراث فرهنگی خوزستان فرهنگ غذاهای سنتی این استان را در محدوده ی میراث فرهنگی ندانسته و برایشان اهمیتی نداشته باشد .
اینجانب در حوزه های دیگری نیز در استان فعالیت کرده که با توجه به بی توجهی مسئولین مربوطه علاقه چندانی به ارائه آنها ندارم ، کاش مسئولین فرهنگی استان خوزستان به ویژه میراث فرهنگی مانند همتایان خود در سایر استانها از فعالان فرهنگی حمایت می کردند تا فرهنگ غنی استان خوزستان را بیش از این به کشور ، منطقه و حتی جهانیان معرفی می گردید .
قابل ذکر است کتاب «سفره ی سنتی خوزستان»
به نویسندگی : نازنین کاظمی با تیراژ ۵۰۰ نسخه، در ۱۸۷ صفحه
این اثر در سال (۱۴۰۳) منتشر گردیده به معرفی ۱۶ نمونه از پلوهای ویژه مردم خوزستان و ۳۲ نمونه خوراکها و کبابهای خوزستانی به همراه ۳۴ نمونه از آشها و سوپها و خورشت های خوزستانی پرداخته است. طراح و صفحه آرای این اثر دکتر داوود رضا کاظمی و طراح جلد این کتاب جواد کاربخش راوری میباشد.