• صفحه اصلی
  • سیاسی
  • خوزستان
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • اقتصادی
  • جهان
    • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
Menu
  • صفحه اصلی
  • سیاسی
  • خوزستان
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • اقتصادی
  • جهان
    • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
صفحه اصلی اقتصادی

ظرفیت ایران برای تولید برق از حرارت خورشید/استان‌هایی که قابلیت سرمایه‌گذاری دارند

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان این که فناوری تولید برق از تابش مستقیم خورشید در خاورمیانه و شمال آفریقا می‌تواند علاوه بر تأمین ۱۰۰ برابر برق مورد نیاز کشورهای این مناطق، برق مورد نیاز اتحادیه اروپا را نیز تأمین کند

rashidpoor206 توسط rashidpoor206
بهمن ۵, ۱۴۰۲
در اقتصادی
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
0
ظرفیت ایران برای تولید برق از حرارت خورشید/استان‌هایی که قابلیت سرمایه‌گذاری دارند
0
اشتراک گذاری ها
23
بازدیدها
اشتراک گذاری درواتس آپاشتراک گذاری در تلگراملینکدیناشتراک گذاری در توییتر

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان این که فناوری تولید برق از تابش مستقیم خورشید در خاورمیانه و شمال آفریقا می‌تواند علاوه بر تأمین ۱۰۰ برابر برق مورد نیاز کشورهای این مناطق، برق مورد نیاز اتحادیه اروپا را نیز تأمین کند، درباره ظرفیت ایران برای تولید برق از حرارت خورشید، گفت: میزان تابش خورشید در استان‌هایی چون فارس، یزد، اصفهان، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بیش از ۲۱۰۰ DNI است و قابلیت سرمایه‌گذاری در این مناطق وجود دارد.

به گزارش ایسنا، قهرمانی، فوق دکتری مهندسی شیمی در نشست «توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر و بومی‌سازی تجهیزات، فرصت‌ها و چالش‌ها» که در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر و بهره‌وری برق برگزار شد، با بیان اینکه تکنولوژی تولید برق از حرارت خورشیدی و ذخیره‌سازهای انرژی پس از یک دوره مجدداً در دنیا مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: فناوری تولید برق با استفاده از حرارت خورشیدی از مزایایی مانند قابلیت اتصال شبکه، قیمت مناسب‌تر نسبت به سایر انرژی‌های تجدیدپذیر، قابلیت ذخیره‌سازی بهتر، عدم انتشار گازهای گلخانه‌ای، ایجاد اشتغال و امنیت انرژی بهتر برخوردار است و به همین دلیل مجدداً مورد توجه قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در این فناوری نور خورشید را با استفاده از آیینه‌های تخت یا دیش مانند بر روی لوله‌های جاذب یا برج حرارتی متمرکز می‌کنند و حرارت سیال را برای تبدیل به بخار و تولید برق بین ۲۵۰ تا ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد افزایش می‌دهند.

قهرمانی درباره سابقه استفاده از فناوری تولید برق از حرارت خورشید، اظهار کرد: این فناوری برای اولین بار در سال ۱۹۸۲ به دنیا معرفی شد، ولی تا سال ۲۰۰۰ که قیمت سوخت‌های فسیلی کاهش یافت، از اولویت خارج شد. ۶ سال بعد با تلاش‌هایی که در اسپانیا و آمریکا انجام شد، دوباره با در نظر گرفتن مشوق‌هایی مورد توجه قرار گرفت، به طوری که تا سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰ گیگاوات نیروگاه فعال تولید برق از حرارت خورشید در جهان ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه برج حرارتی، یکی از اشکال استفاده از این فناوری است که در سال ۲۰۱۰ مورد استفاده قرار گرفت، افزود: در حال حاضر اسپانیا و آمریکا بیشترین سهم را از تولید برق با حرارت خورشیدی به خود اختصاص داده‌اند. کشورهای خاورمیانه و آفریقا هم با توجه به شرایط جغرافیایی وارد این بازار شده‌اند.

این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس درباره اهمیت توجه به میزان تابش مستقیم خورشید برای سرمایه‌گذاری در این بخش، گفت: میزان تابش مستقیم خورشید برای توسعه این فناوری باید بیش از ۲۱۰۰DNI باشد تا تولید برق از حرارت خورشید صرفه اقتصادی داشته باشد، در غیر این صورت باید فناوری‌هایی مانند فتوولتاییک در اولویت قرار گیرد.

قهرمانی با بیان اینکه هزینه تولید برق از فناوری حرارت خورشیدی از سایر فناوری‌ها مانند فتوولتاییک کمتر است، افزود: به همین دلیل توجه جهان به این فناوری دوباره جلب شده است.

وی درباره ظرفیت تولید برق از حرارت خورشید در مناطق مختلف جهان، گفت: طبق تحقیقات این فناوری می‌تواند تمام برق مورد نیاز کشور آمریکا را تأمین کند. در خاورمیانه و شمال آفریقا هم این فناوری می‌تواند علاوه بر تأمین ۱۰۰ برابر برق مورد نیاز کشورهای این مناطق، برق مورد نیاز اتحادیه اروپا را نیز تأمین کند، به همین دلیل از ارزش بالایی برای سرمایه‌گذاری برخوردار است.

این فوق دکتری مهندسی شیمی درباره ظرفیت ایران برای تولید برق از حرارت خورشید هم اظهار کرد: میزان تابش خورشید در استان‌هایی چون فارس، یزد، اصفهان، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بیش از ۲۱۰۰ DNI است و قابلیت سرمایه‌گذاری در این مناطق وجود دارد.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از ذخیره‌سازهای حرارت در این فناوری، گفت: نسل‌های اول ذخیره‌سازها در این فناوری روغن است و در نسل‌های بعدی نمک و ذرات جامد هستند که قابلیت تولید برق بیشتری را در هنگام نبود نور خورشید ایجاد کرده‌اند.

انتهای پیام

تبلیغات
rashidpoor206

rashidpoor206

محمد رشیدپور متولد آبان 1361 دارای مدرک کارشناسی ارشد حسابداری. دارای مدرک مدیر فنی بند (ب) گردشگری ، دارای مدرک روزنامه نگاری صلح از موسسه مطالعات جهان و سازمان ملل متحد . فعال در حوزه ادبیات و فرهنگ. دارای تالیفاتی در حوزه مالی (فارکس) و بیش از 180 نوشته و دلنوشته سیاسی-اجتماعی. علاقمند به حوزه خرده فرهنگ ها. مدرس دورس اولیه خبرنویسی و خبرنگاری. عاشق طبیعت و معماری سنتی ایران عکاس آماتور و علاقمند‌ به عکاسی از بنا ء تاریخی و طبیعت. علاقه مند به حوزه اجتماعی و فرهنگی و‌ اعتقاد به برخورداری مردم از اطلاع رسانی صحیح و به موقع.

RelatedPosts

آغاز مسیر تخصصی ارتقای ریتینگ شطرنج‌بازان دزفولی با تدریس استاد عبدالامیر خطیب‌زاده دوانی
ورزشی

آغاز مسیر تخصصی ارتقای ریتینگ شطرنج‌بازان دزفولی با تدریس استاد عبدالامیر خطیب‌زاده دوانی

توسط باران
شهریور ۱۸, ۱۴۰۵
0
23

یک دوره تخصصی آموزش شطرنج با محوریت «ساختار کارلسباد» با تدریس استاد عبدالامیر خطیب‌زاده دوانی، مربی بین‌المللی شطرنج، در باشگاه...

ادامه مطلب
پرسنلی با معیشت درمانده ؛ از سختی کار تا صف مهاجرت:

پرسنلی با معیشت درمانده ؛ از سختی کار تا صف مهاجرت:

شهریور ۱۷, ۱۴۰۵
29
ایران را اتریش حذف نکرد؛ ما سال‌هاست خودمان از جام جهانی کنار می‌رویم

تیم ملی با لیست آماده به لیگ نگاه می‌کند؟

شهریور ۱۷, ۱۴۰۵
21
مدیر سامانه هوشمند سوخت: کارت سوخت فعلا حذف نمی‌شود/ انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی زمان‌بر است

معاون وزیر نفت اعلام کرد کارت جایگاه‌ها محدود نمی‌شود/تغییر قیمت بنزین فقط برای نرخ سوم

شهریور ۱۶, ۱۴۰۵
6
بقائی: سیاست اتحادیه اروپا آزار دادن مردم ایران است

بقایی: صدور قطعنامه در آژانس اوضاع را تشدید می‌کند/ هیات قطری با وزیر خارجه دیدار کرد

شهریور ۱۶, ۱۴۰۵
5
پایان ارز ترجیحی برای ده‌ ها قلم داروی حیاتی

پایان ارز ترجیحی برای ده‌ ها قلم داروی حیاتی

شهریور ۱۶, ۱۴۰۵
21

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Are you human? Please solve:Captcha


نوشته‌های تازه

  • آغاز مسیر تخصصی ارتقای ریتینگ شطرنج‌بازان دزفولی با تدریس استاد عبدالامیر خطیب‌زاده دوانی شهریور ۱۸, ۱۴۰۵
  • پرسنلی با معیشت درمانده ؛ از سختی کار تا صف مهاجرت: شهریور ۱۷, ۱۴۰۵
  • تیم ملی با لیست آماده به لیگ نگاه می‌کند؟ شهریور ۱۷, ۱۴۰۵
  • معاون وزیر نفت اعلام کرد کارت جایگاه‌ها محدود نمی‌شود/تغییر قیمت بنزین فقط برای نرخ سوم شهریور ۱۶, ۱۴۰۵
  • بقایی: صدور قطعنامه در آژانس اوضاع را تشدید می‌کند/ هیات قطری با وزیر خارجه دیدار کرد شهریور ۱۶, ۱۴۰۵
  • پایان ارز ترجیحی برای ده‌ ها قلم داروی حیاتی شهریور ۱۶, ۱۴۰۵
  • ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ۶۰۰۰ مگاوات رسید/ ۱۱ هزار مگاوات در راه است شهریور ۱۶, ۱۴۰۵
  • مگاپروژه‌ها چطور ایران را از ناترازی برق عبور می‌دهند؟ شهریور ۱۵, ۱۴۰۵
  • پزشکیان: نباید به وضع موجود قانع باشیم شهریور ۱۴, ۱۴۰۵
  • هشدار ایران به کره جنوبی شهریور ۱۴, ۱۴۰۵

جستجو

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

بایگانی

دسته‌ها

تبلیغات

پایگاه خبری صبح ملت نیوز یک رسانه مردم محور است که با تلاش جمعی از نویسندگان مستقل با گرایش های مختلف سیاسی و اجتماعی، فرهنگی برای ایجاد پایگاه خردورزی تلاش می کند. 

افزودن لیست پخش جدید