• صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
Menu
  • صفحه اصلی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • فیلم سینما
  • تئاترو نمایش
  • جهان
صفحه اصلی اخبار

پزشکیان در جلسه شورای‌عالی محیط‌زیست: حفاظت مسئولانه از محیط‌زیست با واگذاری مسئولیت به ذی‌نفعان محقق می‌شود

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت اصلاح حکمرانی محیط‌زیست، مشارکت مردم و ذی‌نفعان را شرط اصلی موفقیت سیاست‌های حفاظتی دانست و گفت: تمرکز صرف بر مقررات دولتی، بدون واگذاری مسئولیت، کارآمد نخواهد بود.

rashidpoor206 توسط rashidpoor206
دی ۶, ۱۴۰۴
در اخبار
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
0
0
اشتراک گذاری ها
10
بازدیدها
اشتراک گذاری درواتس آپاشتراک گذاری در تلگراماشتراک گذاری در توییتر
تبلیغات

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت اصلاح حکمرانی محیط‌زیست، مشارکت مردم و ذی‌نفعان را شرط اصلی موفقیت سیاست‌های حفاظتی دانست و گفت: تمرکز صرف بر مقررات دولتی، بدون واگذاری مسئولیت، کارآمد نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، چهلمین نشست «شورای‌عالی محیط زیست» و دومین جلسه این شورا در دولت چهاردهم، صبح امروز شنبه ۶ دی ۱۴۰۴، به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزرای کشور، راه و شهرسازی، جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مسئولان مربوطه برگزار و ۱۱ دستور جلسه مورد بررسی دقیق قرار گرفت.

رئیس جمهور در این نشست، با تأکید بر ضرورت تدوین، بررسی و تصویب دقیق مفاد مقررات مطرح در مواد دستور جلسه و اساسا تدوین و تصویب هر دستورالعمل و مقرراتی، اظهار داشت: بسیار مهم است که مفاد و محتوای این مقررات با اخذ نظر صاحبان فرآیند و به خصوص مجریان تهیه شود تا منطبق بر واقعیات و قابل اجرا باشد، نه اینکه صرفا مقرراتی انتزاعی و غیرقابل اجرا تدوین کنند که محملی برای فشار به مجریان شده و در گزارش دستگاه‌های نظارتی به عنوان تخلفات اجرایی و موارد اجرا نشده درج شود.

پزشکیان همچنین عطف به گزارش ارائه شده در جلسه درباره موفقیت آن دسته از مقررات و مسئولیت‌ها که اجرای آنها به بخش‌های مردمی واگذار شده است، افزود: تجربه نشان داده هر کجا کار به دست بخش‌های مردمی و صاحبان و ذی‌نفعان واقعی فرآیند -البته با نظارت دقیق بخش حاکمیتی- سپرده شده بسیار موفق‌تر از بخش دولتی عمل کرده‌اند. به عنوان مثال باور دارم که اگر تأمین و توزیع آب همچنان در اختیار خود مردم بود و به واسطه میرآب‌ها مدیریت می‌شد، امروز تا این حد مشکل تأمین و توزیع آب نداشتیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید با تکیه بر تجربه‌های موفق و البته به‌روزرسانی مقررات و دستورالعمل‌ها، متناسب با تغییرات و اقتضائات جدید، مدل مدیریت مردمی در عرصه‌های محیط زیستی را تقویت کرده و گسترش دهیم، تصریح کرد: وقتی مسئولیت حفاظت از محیط زیستی که مردم در آن زندگی و کار می‌کنند به خود آنها سپرده شود، قطعا بسیار مسئولانه‌تر نسبت به آن عمل می‌کنند، اما وقتی کار در دست چند نفر تحت عنوان مدیر و کارمند باشد، هر کس به دنبال تأمین منافع دستگاه خود فارغ از منافع کلان خواهد بود.

پزشکیان بر ضرورت عملکرد مسئولانه‌تر واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ و کوچک در قبال محیط زیست نیز تأکید کرد و گفت: حفاظت از عرصه‌های محیط زیستی فعالیت این واحدها نیز باید با تدوین مقررات دقیق و به‌روز، به خود آنها سپرده و بر عملکرد آنها به دقت نظارت شود.

رئیس جمهور همچنین درباره بندی از دستور جلسه که مربوط به تدوین «برنامه جامع تنوع زیستی کشور»، معطوف از برنامه جهانی این حوزه بود، نیز اظهار داشت: به طور طبیعی در برنامه‌های تدوین شده در سازمان‌های جهانی، اهداف کلی مطرح می‌شوند و برنامه اجرای و ساختارهای عملیاتی باید در محل اجرای برنامه و متناسب با اقتضائات و ظرفیت‌ها تدوین شود. تصویب این برنامه نیاز به مداقه بیشتر دارد، لذا اطلاعات و جزئیات کامل آن را در اختیار من هم قرار دهید تا در فرصت مناسب مطالعه و اعلام نظر کنم.

پزشکیان خاطرنشان کرد: حفاظت از تنوع زیستی بدون برخورداری از برنامه جامع درباره محیط زیست امکان‌پذیر نیست؛ در برنامه جامع حفاظت محیط زیست نیز باید همه اقتضائات مرتبط از اقتصاد و جامعه‌شناسی و نظایر آن لحاظ شوند. می‌توان نظیر آنچه در حوزه اصلاح حکمرانی حوزه آب و با تشکیل ۱۲ تیم تخصصی در حال انجام است، اصلاح حکمرانی حوزه محیط زیست را نیز با تشکیل تیم‌های تخصصی و همه دستگاه‌ها و اجزای مرتبط، به شکل جامع دنبال کرد.

رئیس جمهور در خصوص طرح موضوع نحوه حفاظت و مدیریت اراضی مستحدثه، ناشی از عقب‌نشینی دریای خزر نیز، با تأکید بر اینکه قطعا نباید اجازه داد به این اراضی دست‌اندازی شده و مورد سوءاستفاده قرار گیرند، تصریح کرد: کارشناسان سازمان محیط زیست با اتفاق مسئولان وزارت کشور، استانداران و دیگر مسئولان استانی، به فوریت در این زمینه جلسات خود را برقرار و دستورالعمل‌ها و مقررات لازم و نحوه اجرا و مسئولیت هر بخش را به دقت تعیین و تصویب کنند.

انتهای پیام

برچسب ها: پزشکیانمحیط زیست
تبلیغات
پست قبلی

حضرت آیت الله خامنه‌ای : شهادت دانشمندان و سرداران مان نتوانسته و نخواهد توانست جوانان باهمّت ایرانی را متوقف کند

پست‌ بعدی

هشدار اتاق تهران: فشار مالیاتی بیکاری می‌آورد

rashidpoor206

rashidpoor206

محمد رشیدپور متولد آبان 1361 دارای مدرک کارشناسی ارشد حسابداری. دارای مدرک مدیر فنی بند (ب) گردشگری ، دارای مدرک روزنامه نگاری صلح از موسسه مطالعات جهان و سازمان ملل متحد . فعال در حوزه ادبیات و فرهنگ. دارای تالیفاتی در حوزه مالی (فارکس) و بیش از 180 نوشته و دلنوشته سیاسی-اجتماعی. علاقمند به حوزه خرده فرهنگ ها. مدرس دورس اولیه خبرنویسی و خبرنگاری. عاشق طبیعت و معماری سنتی ایران عکاس آماتور و علاقمند‌ به عکاسی از بنا ء تاریخی و طبیعت. علاقه مند به حوزه اجتماعی و فرهنگی و‌ اعتقاد به برخورداری مردم از اطلاع رسانی صحیح و به موقع.

RelatedPosts

اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورای شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در خوزستان
اجتماعی

اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورای شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در خوزستان

اسفند ۲, ۱۴۰۴
0
عراقچی: تهدید به بستن تنگه هرمز نکردیم، اگرچه در این زمینه توانمندی بالایی داریم
اخبار

عراقچی: اگر کسی نسبت به صحت داده‌های ما تردید دارد، با مدرک صحبت کند

اسفند ۲, ۱۴۰۴
0
عراقچی: پاسخ ایران به اسرائیل حساب‌شده خواهد بود/ کربلا در غزه در حال تکرار است
اخبار

عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم/زمان دور بعدی مشخص نشده است

بهمن ۲۸, ۱۴۰۴
2
بقائی: سیاست اتحادیه اروپا آزار دادن مردم ایران است
اخبار

سخنگوی وزارت خارجه: آماده‌ایم مدت طولانی ژنو بمانیم/مذاکرات هم‌چنان ادامه دارد

بهمن ۲۸, ۱۴۰۴
0
زمان حذف واسطه ها و مذاکره رو در رو با آمریکا رسیده است
اخبار

رویترز ادعا کرد: دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا سه‌شنبه در ژنو

بهمن ۲۵, ۱۴۰۴
2
درخواست کارلوس از کریستیانو رونالدو
اخبار

درخواست کارلوس از کریستیانو رونالدو

بهمن ۲۲, ۱۴۰۴
3
پست‌ بعدی
هشدار اتاق تهران: فشار مالیاتی بیکاری می‌آورد

هشدار اتاق تهران: فشار مالیاتی بیکاری می‌آورد

وزیر رفاه اعلام کرد اقدامات دولت برای اصلاح صندوق‌های بازنشستگی کشوری

وزیر کار عنوان کرد ضرورت شکل‌گیری پیمان‌های دسته جمعی/تعیین دستمزد کارگران پیچیده است

هاآرتص به ترامپ: مواظب باش! نتانیاهو برای نابودی صلح می‌آید

هاآرتص به ترامپ: مواظب باش! نتانیاهو برای نابودی صلح می‌آید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


تیم امید؛ چرخه معیوبی که تمام نمی‌شود / وقتی «آینده» قربانی بی‌برنامگی است

تیم امید؛ چرخه معیوبی که تمام نمی‌شود / وقتی «آینده» قربانی بی‌برنامگی است

اسفند ۳, ۱۴۰۴
لیگِ کوتوله‌ها؛ وقتی ۲ امتیاز اختلاف یعنی هیچ‌کس بزرگ نیست

لیگِ کوتوله‌ها؛ وقتی ۲ امتیاز اختلاف یعنی هیچ‌کس بزرگ نیست

اسفند ۲, ۱۴۰۴
بزرگترین اشتباهی که باعث حذف تیم امید شد

بزرگترین اشتباهی که باعث حذف تیم امید شد

اسفند ۲, ۱۴۰۴

پایگاه خبری صبح ملت نیوز یک رسانه مردم محور است که با تلاش جمعی از نویسندگان مستقل با گرایش های مختلف سیاسی و اجتماعی، فرهنگی برای ایجاد پایگاه خردورزی تلاش می کند. 

افزودن لیست پخش جدید